TAM-arkiv mobilmeny

Marléne släktforskar på TAM-Arkiv – nytt poddavsnitt

Under sitt liv hann Marléne Tamlins pappa med mycket. I det senaste avsnittet av TAM-Arkivs podcast Nio till fem hör du Marléne berätta om att släktforska på TAM-Arkiv. Källorna på TAM-Arkiv ger henne fördjupad kunskap om sin pappas liv.

På ett trevligt café i Västerås intervjuad Lars Carlén Marléne Tamlin om hennes erfarenhet av att släktforska på TAM-Arkiv.

Marléne Tamlins pappa skrev ner mycket om sitt liv. Med utgångspunkt i hans texter bestämde hon sig för att börja skriva en biografi om honom. Men vad gjorde hon för att få stöd i arbetet med biografin? Jo, hon gick kursen ”Biografiskt berättande” vid Nordiska folkhögskolan. Far och dotter hade en nära relation och Marléne visste mycket om hans liv. Men hans insatser inom facket hade hon nästan ingen information om. Det var en viktig del av hans liv, så hennes handledare på kursen gav henne rådet att leta efter material i TAM-Arkiv.

Blev förvånad över mängden material

När Marléne besökte TAM-Arkiv blev hon glatt överraskad. Det finns nämligen mycket material på arkivet som handlar om hennes pappa. Hon beskriver att det har gett henne kunskap om många intressanta detaljer om pappans liv och information om vad han gjorde olika år. Det har blivit fler trådar att dra i…

På TAM-Arkiv har Marléne även kunnat ta del av ytterligare texter som hennes pappa skrivit. Texter hon inte känt till.

─ Det blev som att ha ett nytt samtal med pappa, flera år efter hans död, säger hon.

I Tamlins arbete med biografin har hon haft nytta av att finna korrespondens, mötesprotokoll och tal.

Webbinarium om släktforskning på TAM-Arkiv

24 april 2023, klockan 12.00 – 13.00 genomför TAM-Arkiv ett webbinarium om att släktforska på TAM-Arkiv. Då kommer du att möta Marléne Tamlin. Du kommer även att möta Mikael Hoffsten som är ekonomiansvarig och förlagsadministratör på Sveriges släktforskarförbund.

Text: Lars Carlén