TAM-arkiv mobilmeny

TAM-Arkivs webbinarier om medlemmarnas spännande historia

För några veckor sedan var det VÄRLDSPREMIÄR för TAM-Arkivs webbinarier om olika intressanta aspekter av historian för fackförbund för tjänstemän och akademiker. Vi är glada över den positiva responsen vi fick från deltagarna på webbinariet. Du kan se inspelningen i efterhand på TAM-Arkivs YouTubekanal.

TAM-Arkivs första webbinarium.

Släktforskning på TAM-Arkiv

Ämnet för det första webbinariet var släktforskning på TAM-Arkiv. Marléne Tamlin berättade om sitt arbete med att skriva en biografi om sin pappa Trygve Emanuel Andersson. Under många år arbetade hennes pappa på fackförbund som var föregångare till Sveriges Lärare. Marléne har hittat mycket intressant material om hans yrkesliv på TAM-Arkiv. Hon visade material hon funnit på TAM-Arkiv. Vi fick dessutom höra vilken nyttan hon har haft av att ha gått kursen ”Biografiskt berättande” vid Nordisk folkhögskolan.

Mikael Hoffsten från Sveriges släktforskarförbund gav goda råd om att komma igång med att släktforska. Han visade också exempel från sin släktforskning.

På TAM-Arkiv tycker vi att det är kul när släktforskare hör av sig till oss. Här finns det gott om material om tjänstemäns och akademikers professioner och fackliga engagemang.

Text: Lars Carlén