TAM-arkiv mobilmeny
Du är här: Startsida  ▸ Leif Jacobsson, arkivassistent och redaktör

Leif Jacobsson, arkivassistent och redaktör

Leif Jacobsson, arkivassistent på TAM-Arkiv och redaktör för Nio-Fem.För tidningen 9-5 har Leif skrivit reportage om allt från hur corona påverkat arbetslivet till fackets syn på jämställdhet. Sedan många år är han redaktör för tidningen och nu när TAM-Arkivs kommunikation blir allt mer digital är Leif dessutom redaktör för podcasten Nio till fem. Att göra reportage där han kan tillbringa flera timmar med en intervjuperson för att få en djup förståelse för hur intervjupersonen arbetar, är något han trivs väldigt bra med.

Leif har mycket kontakt med medlemsorganisationerna och har arbetat med hemsidor för flera av TAM-Arkivs medlemsorganisationer, bland annat för Föreningen Norden.

Leif är TAM-Arkivs främste globetrotter och växte upp bland annat i Tanzania och Malaysia. Genom uppväxten har han fått ett stort intresse för olika kulturer runt om i världen. Leif är fil. mag. i antropologi och har undervisat i antropologi på Stockholms universitet.

Under fritiden är han aktiv i föreningen Fjärde Världen där han startat upp föreningens podcast där han och några andra i föreningen uppmärksammar minoritetsfolk runt om i världen. Ett annat fritidsintresse är zenmeditation.