TAM-arkiv mobilmeny

Rävjägarn recenserar TAM-Arkivs premiär på Instagram

TAM-Arkiv började publicera bilder på sitt Instagramkonto för några dagar sedan. När det här skrivs har vi hunnit med att publicera nio inlägg på Instagram. För att få respons från någon med många års erfarenhet av att nå ut väl på Instagram, pratade TAM-Arkiv med Gustav Bergström och frågade vad han tycker om de första inläggen på TAM-Arkivs Instagram. Han driver det populära instagramkontot Rävjägarn och var en av föredragshållarna på TAM-Arkivs senaste medlemsträff.

Gustav Bergström, Rävjägarn, menar att det är rimligt att TAM-Arkivs Instagramkonto kan ha 500 följare i mitten av april 2023.

– Jag tycker att ni har lagt upp bra material. Den roligaste bilden hittills tycker jag är tjejen som håller i två telefonlurar. Bilden med sjuksköterskorna gör mig nyfiken på flera sätt, jag undrar vad det är för apparat som finns på bordet. Dessutom ser sjuksköterskorna härliga ut med sina frisyrer och uniformer. Bilden med synundersökningen väcker minnen från min egen uppväxt, berättar Rävjägarn.

Råd 1: visa TAM-Arkivs bredd

Den stora bredden i TAM-Arkivs material är något som Gustav Bergström tycker bör lyftas fram i inläggen på Instagram. Rådet är att vi ska prova oss fram. Han ger också rådet att samtidigt visa den stora bredden bland vilka som är medlemmar i TAM-Arkiv.

– Visa foton, men visa också att det finns saker som noter, serviser och annat på TAM-Arkiv. Det är viktigt att lyfta fram så att människor förstår vad som finns att upptäcka hos er, tipsar han.

Råd 2: blanda foton, bildspel och korta filmer

Ytterligare ett sätt att variera inläggen på Instagram som Rävjägarn tipsar om är att även skapa korta filmsekvenser och bildspel.

Råd 3: publicera vid tider som fungerar för följarna

Rävjägarn har märkt att för Instagramkontot som han driver är vissa tider under dagen lämpligare än andra för publicering. Han har kommit fram till att tidigt på morgonen, klockan 5.30 eller på kvällen klockan 20.00, fungerar bra.

– Helt enkelt för att många kollar Instagram direkt på morgonen, säger han.

Tack och lov går det att schemalägga publiceringen i förväg via Meta Business Suite.

Prognosen är att TAM-Arkiv har 500 följare på Instagram 17 april 2023

Till sist får Rävjägarn en svår fråga, men han är modig och svara ändå, men med viss tvekan. Frågan är: Hur många följare tror du att TAM-Arkiv kommer att ha 17 april 2023 om vi publicerar ett inlägg om dagen fram till dess?

– 500 följare tror jag. Det skulle inte vara fy skam…

Text: Lars Carlén

Kommentarer är stängda.