TAM-arkiv mobilmeny

FCIF på besök hos TAM-Arkiv för källor till jubileumsbok

Det är fantastiskt positivt att se hur frekvent TAM-Arkivs medlemmar använder källorna som finns i arkivet för sina jubileumsförberedelser. De senaste månaderna har det blivit allt fler sådana här besök. Här kommer det senaste exemplet på ett medlemsbesök för där besökare kommit till arkivet inför ett jubileum.

FCIF på besök på TAM-Arkiv.

Den här veckan är det Per Wikström, Mikael Pihl, Ingrid Ärfström och Peter Ärfström från Försvarets Civila Idrottsförbund (FCIF) som har besökt oss. De fyra besökarna, tillsammans med Jenny Gustafsson, utgör redaktionsgruppen för boken om FCIF:s historia som kommer att ges ut till förbundets 70-årsjubileum i år. För alla idrottsintresserade blir det en mycket intressant bok, för den kommer visa hur idrotterna i föreningen har utvecklats under åren.

– Vi skriver om alla idrotter som finns och även det som har funnits i föreningen, berättar Per Wikström.

Handboll, varpa och fotboll är några idrotter som har lagts ner inom FCIF. Men det har också tillkommit många nya idrotter, som bowling, boule, innebandy, golf, skytt och även den idag så populära idrotten padel. Med andra ord kommer boken visa att föreningen är med sin tid. TAM-Arkiv passar på att önska ett stort grattis till FCIF som är en vital 70-åring!

Text: Lars Carlén