TAM-arkiv mobilmeny

Christer Isaksson, före detta producent på Kalla fakta, hittar spännande hemligheter på TAM-Arkiv

I forskarsalen finns just nu Christer Isaksson och gör research för en bok om Nordic Financial Unions. Han skriver den på uppdrag av förbundet. Boken handlar om förbundets historia och kommer ut nästa år i samband med förbundets 100-årsjubileum.

På TAM-Arkiv upptäcker Christer Isaksson intressant information som han inte känt till tidigare.

Christer har hittat mycket spännande om Nordic Financial Unions på TAM-Arkiv.

– Materialet i arkivlådorna visar ett helt annat samhälle än det vi lever i. En stor skillnad är att när förbundet bildades var enbart män medlemmar.

Han undersöker varifrån inspirationen till förbundet kom. Dessutom tar han reda på vilka frågor som dominerade när förbundet var nytt: det vara pensioner, löner, arbetstider och rätten att få förhandla.

Fann många bilder från skolor till bok för Lärarnas Riksförbund

Christer Isaksson har tidigare besökt TAM-Arkiv när han gjorde research för en bok som han och Pontus Bäckström har skrivit om Lärarnas Riksförbund. Den kom ut nyligen och heter: ”Bokslut: Lärarnas Riksförbund 2000-2022 – Ett stycke svensk skolpolitisk historia”.

–  Vi fick mycket bra service av TAM-Arkiv. Vi ringde i förväg. När vi kom hit stod en vagn färdig med material framtaget för oss, så vi kunde börja arbeta med en gång. Det gick väldigt smidigt, berättar Christer Isaksson.

En hemlig idé han vägrar avslöja

Christer Isaksson var under många år verksam som politisk journalist och har bland annat arbetat på Svenska Dagbladet, A-pressen och TV4. På TV4 har han varit producent för det välkända programmet Kalla fakta. Han har vid det här laget även hunnit skriva 25 böcker. En lång och imponerande meritlista! Under sina besöka på TAM-Arkiv har han fått upp ögonen för en spännande historisk person som idag är så gott som bortglömd, men som han planerar att skriva något om. Han lär alltså besöka TAM-Arkiv många flera gånger.

– Innan jag besökte TAM-Arkiv kände jag inte alls till honom. Men han är oerhört intressant. Vem det är tänker jag inte berätta för dig idag, avslutar han.

Text: Lars Carlén