Notis: Sidan saknar association till meny.
Du är här: Startsida  ▸ Anna Lundkvist, arkivassistent

Anna Lundkvist, arkivassistent

Att den ena dagen inte är den andra lik på TAM-Arkiv passar Anna Lundkvist utmärkt. Hon gillar variationen i arbetsuppgifter och den goda stämningen bland kollegorna. Anna rensar, gallrar, ordnar och förtecknar material som lämnats in. Tillsammans med kollegorna svarar hon också på frågor som kommer till arkivet och sköter en del av administrationen. Att diskutera frågorna innan hon skickar svaren tycker hon är kul och utvecklande. Hon ingår i TAM-Arkivs kommunikationsgrupp och skriver bland annat för niotillfem.se. Anna är med och utvecklar så att arkivet når ut bättre till sina intressenter.

Så vad gjorde Anna tidigare? Jo, hon arbetade som förskollärare. Det mest annorlunda Anna arbetat med var när hon i slutet av 90-talet i längre perioder bodde i Kina och undervisade i engelska. Hon hade konversationskurser för vuxna studenter och tillsammans med en tygapa undervisade hon även väldigt unga elever.

Fritiden ägnar Anna exempelvis åt att skriva, framför allt kåserier, måla akvarell och gå på konserter och utställningar. Att ta långa härliga promenader är ett annat intresse.