TAM-arkiv mobilmeny
Du är här: Startsida  ▸ Andreas Lindahl, arkivassistent och bildredaktör

Andreas Lindahl, arkivassistent och bildredaktör

Andreas Lindahl

Mötena med alla trevliga människor med fackligt engagemang är en anledning varför Andreas trivs bra på TAM-Arkiv. Dessutom innebär arbetet som bildredaktör att han sysslar med färg, form och bild som varit hans stora intresse ända sedan han som sexåring började fotografera. När han analyserar och klassificerar bilder i TAM-Arkiv är han noggrann att reducera det till funktionerna hos bilderna, vilket är viktigt för att göra det enkelt för de som söker efter bilder. Han hjälper till att finna bilder från arkivets stora bildskatt. Andreas arbetar också med att läsa korrektur och är delaktig i arbetet med podcasten Nio till fem.

Under sitt yrkesliv har Andreas varit en kreativ mångsysslare som hunnit med att undervisa på högstadiet och gymnasiet, arbetat med fotografier på Stockholms länsmuseum, fotoassistent, bildresearcher och en hel del annat. Vad gäller studier har han också en stor bredd och studerade bland annat teatervetenskap och historia och tycker om att djupdyka i ämnen som intresserar honom.

Vad gör Andreas på fritiden? Fortfarande fotograferar han gärna. Han skriver också manus som kanske förr eller senare resulterar i en storfilm…