TAM-arkiv mobilmeny
Du är här: Startsida  ▸ Släktforskning på TAM-Arkiv – här fördjupar du din släktforskning

Släktforskning på TAM-Arkiv – här fördjupar du din släktforskning

På TAM-Arkiv kan du fördjupa släktforskningen, när dina släktingar varit tjänstemän eller akademiker. I Sverige är Riksarkivet den uppenbara startpunkten för släktforskning. Det är i kyrkböckerna du startar din släktforskning. Kyrkböckerna är utgångspunkt och kan ses som ”ryggraden” i släktforskning. Kyrkböckerna är givetvis intressanta och viktiga, men för att få fördjupad kunskap när du släktforskar behöver du även leta i andra arkiv. Exempelvis i TAM-Arkiv. Det är hos oss och i många andra arkiv med specialinriktning som du får fördjupad kunskap om din släkt. Arkivarierna på TAM-Arkiv svarar gärna på frågor om släktforskning kopplade till fackförbund för tjänstemän och akademiker.

Matriklar och annat för släktforskning finns i TAM-Arkiv.

Det här finner släktforskare på TAM-Arkiv

I TAM-Arkiv, som är TCO och Sacos arkiv, finner du information om personer som varit medlemmar i TCO och Sacoförbund. Det är yrkesroller som lärare, sjuksköterskor, civilingenjörer och många andra yrkesroller för tjänstemän och akademiker som du hittar information om här.

Fackligt aktiva

Om du har en släkting som har engagerat sig aktivt inom TCO- eller Sacoförbund är chansen stor att du kommer att hitta information som är intressant för din släktforskning hos oss.

Personarkiv

På TAM-Arkiv finns det personarkiv om flera personer som har haft framträdande positioner inom TCO och Saco.

Webbinarium om att släktforska på TAM-Arkiv

Marléne Tamlin som har släktforskat på TAM-arkiv berättar om sina erfarenheter av TAM-Arkiv. Hon berättar också om vad hon hittat här. Mikael Hoffsten från Sveriges Släktforskarförbund ger goda råd kring att släktforska och ger också exempel från sitt eget släktforskande.

Podcastavsnitt om hur du börjar släktforska.

I ett avsnitt av vår podcast Nio till fem berättar Eva Johansson om att börja släktforska. Ett avsnitt med många konkreta råd.

Du kan också höra släktforskaren Marléne Tamlin berätta om sin släktforskning i ett avsnitt av vår podcast Nio till fem:

Till skillnad från ett bibliotek kan du inte ta med dig materialet från TAM-Arkiv hem. Istället läser du det här i vår fina forskarsal. Det normala är att du får en vagn med material som du själv går igenom. De som besöker oss trivs här vilket är viktigt för oss. Vi kommer göra vad vi kan för att hjälpa dig att finna det du behöver i din släktforskning.

Att det finns gott om guldkorn på TAM-Arkiv har Sveriges släktforskarförbund uppmärksammat i arkivpärlan TAM-Arkiv i en artikel.

TAM-Arkiv är en trevlig miljö med en fin forskarsal där du i lugn och ro tar del av materialet som du har beställt fram. Hör av dig om du har frågor eller har blivit intresserad av att besöka oss. Kontaktinformationen finner du här.