TAM-arkiv mobilmeny
Du är här: Startsida  ▸ Olle Fernau, arkivarie

Olle Fernau, arkivarie

Olle Fernau, arkivarie på TAM-Arkiv.Olle trivs med att hjälpa de som besöker och vänder sig till Tam-Arkiv. Det är medlemmar, släktforskare, studerande och forskare som han hjälper att finna källorna de söker efter i TAM-Arkiv. Variation i arbetet är viktig för Olle och det får han verkligen på TAM-Arkiv. Annat han gör är att ordna och förteckna arkiv, delta i att skapa bra rutiner för arkivet och arbeta i arkivets kommunikationsgrupp som ser till att TAM-Arkiv når ut till allt fler intressenter.

Olle är TAM-Arkivs mest musikaliska medarbetare. Han är både utbildad arkivarie och kompositör. Det var mot slutet av studierna vid Musikhögskolan som Olle bestämde sig för att vidareutbilda sig till arkivarie. Innan han kom till oss har han arbetat på arkivet för Stadsbyggnadskontoret i Stockholm och på biblioteket vid Stockholms konstnärliga högskola.

Fritiden ägnar han åt sin son och sambo och han ser gärna på film. Favoritfilmen är Fargo. Dessutom blir det en del komponerande och nyligen avslutade han en kurs i att komponera musik för tevespel.