TAM-arkiv mobilmeny
Du är här: Startsida  ▸ Dag Björklund, Arkivarie

Dag Björklund, Arkivarie

Dag Björklund, Arkivarie.Dags första uppdrag på TAM-Arkiv var att redigera en notapparat och göra en källförteckning till en bok i TAM-Arkivs skriftserie. Han har också fortsatt att periodvis arbeta med skriftserien och även varit verksam som korrekturläsare av tidskriften Nio-Fem. Idag sysslar han dock främst med att besvara förfrågningar och göra återsökningar av material i arkivet, men utför ibland också ordnings- och förteckningsarbeten. Han vill gärna gå till botten med de ärenden han får på sitt bord, vilket ibland resulterar i ett grundligt arbete, men ibland också blir till hinder för att komma vidare.

Dag har tidigare arbetat bl.a. på antikvariat. Hans utbildningsbakgrund, utöver arkivarieutbildningen, är att han studerat historia och statsvetenskap som huvudämnen vid Stockholms universitet.

Dag säger att han inte har några organiserade fritidsaktiviteter. Han har en del föreningsåtaganden som tar sin tid i anspråk, och en liten son med förmåga att lägga beslag på vad som eventuellt blir över.